رز بلبن بالطريقة المصرية هديتي ليكم بقدوم شهر رمضان الكريم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كل سنة وانتم طيبين ورمضان كريم عليكم وعلينا
انا
حبيت النهردة اقدملكم اكلة تقريبا الكل بيحبها كبار وصغار زي ماهي مفيدة
ومغذية للكبار برضو مفيدة اوووووووووووووووووي والاطفال بيحبوها
المقادير
بصو عشان ماتحيروش نفسكم انا بستعمل لكل كوب رز مصري كيلو لبن و2ملعقتين ونص نشا
انا
هنا استعملت كميه قليلة فقط استعملت كيلو لبن وكوب (250جرامتقريبا)رز مصري
+ملعقتين ونص نشا مذوب في ربع كوب لبن +وملعقة فانيليا صغيرة وحوالي لتر
ونص ماء +1\2 كوب جوز هند +سكر حسب رغبتك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الماء في طنجرة علي النار ومعه جوز الهند ونتركهم يغلو جيدا لمدة 10 دقايق
وكوب الرز هنكون غسلينه كويس اوي وطبعا يكون متنقي كويس اووووووووووووووي ونصفيه من المياه كويس
بعد
ماالمياه تكون غلت كويس هي وجوز الهند هنضيف الرز ونتركهم مع بعض يغلو
كويس لحد ماتلاقي حبه الرز كبرت وشربت كميه المياه وبعدها ضيفي اللبن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واتركيهم
يغلو ثم ضيفي السكر اللي انت ترغبي فيه انا بحب السكر عشان كده ضيفت حوالي
كوبيتين ونص سكر يعني تقريبا نص كيلو وقلبي كويس اووووووووووووووي وسبيه
يغلي كتير وكل شوية قلبي فيه عشان مايلصقش في الحلة ولا يتلسع ضيفي بعد
كده النشا المذاب باللبن وافضلي قلبي هتبتدي تحسي ان قوامه بقي يتقل اضيفي
الفانيليا وبمجرد مايغلي اطفي عليه وحطيه ياريت في علب او اطباق لها اغطيه
وادخليهم التلاجة والف
هناااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ااااااااااااااا ها
ايه رائكم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
منقول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كل سنة وانتم طيبين ورمضان كريم عليكم وعلينا
انا
حبيت النهردة اقدملكم اكلة تقريبا الكل بيحبها كبار وصغار زي ماهي مفيدة
ومغذية للكبار برضو مفيدة اوووووووووووووووووي والاطفال بيحبوها
المقادير
بصو عشان ماتحيروش نفسكم انا بستعمل لكل كوب رز مصري كيلو لبن و2ملعقتين ونص نشا
انا
هنا استعملت كميه قليلة فقط استعملت كيلو لبن وكوب (250جرامتقريبا)رز مصري
+ملعقتين ونص نشا مذوب في ربع كوب لبن +وملعقة فانيليا صغيرة وحوالي لتر
ونص ماء +1\2 كوب جوز هند +سكر حسب رغبتك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضع الماء في طنجرة علي النار ومعه جوز الهند ونتركهم يغلو جيدا لمدة 10 دقايق
وكوب الرز هنكون غسلينه كويس اوي وطبعا يكون متنقي كويس اووووووووووووووي ونصفيه من المياه كويس
بعد
ماالمياه تكون غلت كويس هي وجوز الهند هنضيف الرز ونتركهم مع بعض يغلو
كويس لحد ماتلاقي حبه الرز كبرت وشربت كميه المياه وبعدها ضيفي اللبن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واتركيهم
يغلو ثم ضيفي السكر اللي انت ترغبي فيه انا بحب السكر عشان كده ضيفت حوالي
كوبيتين ونص سكر يعني تقريبا نص كيلو وقلبي كويس اووووووووووووووي وسبيه
يغلي كتير وكل شوية قلبي فيه عشان مايلصقش في الحلة ولا يتلسع ضيفي بعد
كده النشا المذاب باللبن وافضلي قلبي هتبتدي تحسي ان قوامه بقي يتقل اضيفي
الفانيليا وبمجرد مايغلي اطفي عليه وحطيه ياريت في علب او اطباق لها اغطيه
وادخليهم التلاجة والف
هناااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ااااااااااااااا ها
ايه رائكم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
منقول